Oscar Piastri en Lando Norris: “We gaan het Max Verstappen moeilijk proberen maken”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

McLaren-rijders Oscar Piastri en Lando Norris kwalificeerde zich als tweede en derde voor de GP van Japan. Voor de race willen ze uiteraard dik in de punten finishen maar ze willen het vooral ook Max Verstappen moeilijk maken en dat van bij de start van de race.

“Mijn eerste rondje was redelijk solide, ik was redelijk blij ermee,” aldus Piastri. “In de laatste chicane had ik het wat beter kunnen doen maar het was een goed rondje. En dan in mijn tweede rondje was mijn eerste sector goed maar de volgende twee sectoren waren niet zo goed.”

“Ik ben blij dat ik me op P2 heb kunnen kwalificeren, het was tot dusver echt een goed weekend voor het team. We hebben upgrades op de wagen en ze zijn snel. Ik ben blij dat ik tweede ben, en dat het team tweede en derde is, zeer, zeer blij.”

“Het is de eerste keer sinds lang dat ik nog eens van op de eerste startrij zal mogen vertrekken. Het zal cool zijn, er is slechts één wagen voor mij die ik moet inhalen dus ik zal proberen om dat te doen.”

De laatste keer dat Piastri van op de eerste startrij mocht vertrekken was tijdens de F2-race in Abu Dhabi in 2021. Voor de McLaren-rijders wordt het de tweede keer dit seizoen dat ze Max Verstappen bij de start kunnen aanvallen. De vorige keer was tijdens de GP van Groot-Brittannië, toe Lando Norris de leiding in de race wist te veroveren en Oscar Piastri met Verstappen streed voor de tweede plaats.

“We deden ons best in Silverstone en we zullen hetzelfde hier proberen maar het zal duidelijk moeilijk zijn,” zei hij. “Het zal morgen een zeer moeilijke race worden, op dat vlak zeer verschillend in vergelijking met Silverstone. Het kan veel meer een open race worden.”

Volgens Lando Norris heeft Max Verstappen tot dusver een zeer mooie voorsprong tegenover de concurrentie en zal het een uitdaging worden om Verstappen aan te vallen.

“Max doet het zeer goed, Red Bull doet het zeer goed. We zullen ons best doen om hen het leven moeilijk te maken en er een goede race van te maken,” aldus Norris. “We gaan het proberen maar als Max in de tweede bocht aan de leiding rijdt dan zullen we niet veel kunnen doen.”

“Onze snelheid is zeker goed maar ze is zeker niet zo goed als die van Red Bull. We zullen ons best doen.”

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023