Sebastian Vettel:”Het is moeilijk om vanaf de zijlijn toe te kijken”

Sebastian Vettel tijdens een F1-demo op de Nürburgring (2023)
Sebastian Vettel tijdens een F1-demo op de Nürburgring (2023)

Sebastian Vettel geeft toe dat hij het extreem moeilijk vindt om van aan de zijlijn naar de Formule 1 te kijken en zelf niet te racen in een F1-bolide.

De viervoudige wereldkampioen heeft er nooit een geheim van gemaakt dat Suzuka zijn favoriete circuit op de kalender was en hij liet al eens optekenen dat hij er niets op tegen zou hebben om eenmalig een comeback op de legendarische baan in Japan te maken.

Maar aan het einde van vorig seizoen besliste Vettel om zijn helm aan de wilgen te hangen na een indrukwekkende carrière met vier wereldtitels en drieënvijftig raceoverwinningen. Nu geeft de Heppenheimer toe dat hij het extreem moeilijk vindt om de Formule 1 te moeten bekijken vanaf de zijlijn.

Tijdens de GP van Japan is Vettel weer aanwezig in de paddock, zij het wel in een andere hoedanigheid. We kennen hem al een paar jaar als een man die zich inzet voor het milieu en dit weekend is hij in Suzuka om een bijenhotel te openen aan de binnenkant van bocht twee.

“Ik wist dat het moeilijk zou zijn om hier te kijken,” vertelde hij aan ‘Sky Sports’ “Natuurlijk is het hier extreem moeilijk.”

“Het is tenslotte mijn favoriete circuit en ik heb het de vorige keer al gezegd: Ik zou het nooit erg vinden om hier een comeback te maken.”

“Ik bedoel, het is moeilijk om hier nu te staan en te weten hoe het voelt als je nu in de auto zit.”

Vettel wist de GP van Japan vier keer op zijn naam te schrijven, de laatste keer was in 2013.

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023