Lewis Hamilton: “Misschien kan ‘Artificiële Intelligentie’ helpen om Max Verstappen in de toekomst wel te bestraffen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De concurrenten van Max Verstappen zijn gefrustreerd dat de stewards van de GP van Singapore nu toch toegeven dat Max Verstappen bestraft had moeten worden. Volgens hen bewijst het nog maar eens dat er geen consistentie is. Lewis Hamilton lanceert zelfs een opmerkelijk idee: artificiële intelligentie laten helpen bij het opleggen van bestraffingen.

Het is inderdaad opmerkelijk dat Max Verstappen na afloop van de kwalificatie voor de GP van Singapore voor maar liefst drie verschillende incidenten onderzocht werden maar dat hij geen effectieve straf opgelegd kreeg, op twee reprimandes na. Wat die beslissing des te opmerkelijker maakte is dat AlphaTauri zelfs niet naar de meeting met de stewards ging waarvoor het uitgenodigd was, namelijk die voor het incident tussen Verstappen en Tsunoda.

Een kleine week later lieten de stewards, na de nodige portie kritiek te hebben geïncasseerd, weten dat Verstappen eigenlijk toch bestraft had moeten worden voor het hinderen van Yuki Tsunoda. Die verklaring is eveneens opmerkelijk maar ze doet duidelijk de gemoederen niet bedaren bij de concurrenten van Verstappen.

“Het was zeker en vast vreemd om te zien dat Max er vorige week met die reprimandes vanaf kwam,” aldus George Russell. “We moeten duidelijk kijken naar meer consistentie.”

“We beseffen dat het niet altijd eenvoudig is maar vorig week was het een binnenkopper en overduidelijk. Het was dan ook vreemd dat hij niet bestraft werd.

Ook Lewis Hamilton was het daarmee eens, volgens de zevenvoudig wereldkampioen moeten de stewards consistenter zijn en voor de hand liggende beslissingen gewoon ook nemen.

“Die regel is er al eeuwen,” haalt Hamilton uit naar de stewards. “We moeten misschien naar dingen als Artificiële Intelligentie kijken zodat we goede beslissingen krijgen. Ik zou graag zien of we met AI het beter voor elkaar krijgen of niet.”

Carlos Sainz, die de race in Singapore wist te winnen, en eerder dit seizoen bestraft werd voor het hinderen van een andere rijder, vindt dat de stewards lessen moeten trekken.

“Het is gewoon jammer dat de rijder die domineert en bijna iedere race weet te winnen, dat hij de enige is die met alles wegkomt terwijl al de anderen dit jaar al bestraft zijn.”

“Wanneer je dan ziet dat bijna al de andere rijders dit seizoen bestraft zijn geweest dan is dit een beetje vreemd. Hopelijk leren ze eruit.’

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023