Charles Leclerc: “Ontgoochelend dat ‘perfect rondje’ slechts goed is voor P4”

Ferrari
Ferrari

Bij Ferrari was Charles Leclerc slechts gematigd tevreden met zijn vierde tijd. Leclerc was enerzijds erg blij met zijn snelle ronde die hij in Q3 had gereden maar tegelijkertijd was hij teleurgesteld dat een bijna ‘perfect rondje’ slechts goed was voor de vierde plaats op de startgrid.

“Blij is een groot woord maar ik ben blij met mijn eigen prestatie want ik vond het echt een zeer goed rondje. Ik denk niet dat het nog veel sneller kon dus het was een geweldig rondje,” antwoordde Leclerc toen hem na de kwalificatie gevraagd werd of hij tevreden was. “Het is echter maar de vierde plaats dus dat is wat jammer.”

“Het rondje voelde geweldig en dan is het een beetje teleurstellend dat zo’n geweldig rondje slechts goed is voor de vierde plaats op de grid en dat je zeven tienden trager bent.”

Ook Leclerc moest vaststellen dat Verstappen met de Red Bull vooral in de eerste sector het verschil maakte.

“Het is echt te gek, Red Bull zit er echt op,” aldus Leclerc. “Vanaf de eerste oefensessie wisten we meteen dat we heel wat werk te doen hadden, omwille van een reden was dat vooral in de eerste sector het geval, in de eerste sector verloren we immers het meeste tijd.”

“Dat zullen we dan ook moeten bekijken want het kan ons helpen om beter te begrijpen wat momenteel het zwakke punt van onze wagen is.”

“Wanneer je ook met McLaren de vergelijking maakt is dat waar we problemen ondervinden. Alleen tijdens dat rondje in Q3 reed ik echt een goede eerste sector maar we hebben nog steeds heel wat werk.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023