Oscar Piastri grijpt net naast de overwinning: “Zo frustrerend, dit doet pijn”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Oscar Piastri finishte de GP van Oostenrijk op minder dan twee seconden van racewinnaar George Russell en greep zo maar nipt naast zijn allereerste F1-overwinning tijdens een grand prix. Vooral het schrappen van zijn rondetijd in de kwalificatie zorgt ervoor dat het alleen nog maar meer pijn doet bij Piastri.

“Er zijn veel ‘wat als’ en ‘misschien’, te beginnen met gisteren (zaterdag),” zei Piastri na afloop van de race en refereerde hij ook naar de beslissing van de wedstrijdleiding over het schrappen van zijn ultieme snelle ronde. “Ik weet alleen dat dit mijn vierde podium in de F1 is en dat het pijn doet wanneer je zo dicht bij een overwinning komt.”

“Wanneer het zo close is, dan doet het gewoonweg pijn. Tijdens de tweede helft van de race kwamen we zeer sterk opzetten. Maar uiteraard zijn dit mooie punten.”

“Ik heb niet gezien wat er met Lando en Max is gebeurd maar ze waren daar vooraan duidelijk aan elkaar gewaagd.”

Daaruit put Piastri moed voor de komende races, te beginnen met de GP van Groot-Brittannië die komend weekend op het circuit van Silverstone plaatsvindt.

“Ik denk dat we echt meedoen,” vertelt Piastri. “Silverstone is een circuit waarvan ik altijd geniet, het is de thuisrace van het team, ik kijk er naar uit.”