Lando Norris furieus: “Verstappen doet dingen die niet mogen en wordt niet eens bestraft!”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

De GP van Oostenrijk draaide uit op een enorme ontgoocheling voor Lando Norris. Na een aanrijding met Max Verstappen was Lando Norris furieus toen hij moest opgeven. Volgens Norris deed Verstappen allerlei dingen die volgens het reglement niet toegestaan zijn maar werd hij er niet voor bestraft.

Na de aanrijding tussen Max Verstappen en Lando Norris besloten de stewards om Verstappen een tijdstraf van tien seconden te geven voor het veroorzaken van een aanrijding. Het was een tijdstraf die uiteindelijk geen invloed had op de einduitslag van Verstappen want hij bleef vijfde.

Voor Lando Norris had het contact veel grotere gevolgen want hij moest opgeven in de pitlane. Norris was vooral niet te spreken over Max Verstappen die volgens hem meermaals allerlei manoeuvres deed die volgens het reglement niet toegestaan zijn maar onbestraft bleven.

“Hij deed allerlei dingen die niet toegestaan zijn maar werd niet bestraft,” zei een gefrustreerde Lando Norris. “Ik verwacht een moeilijk gevecht tegen Max. Ik weet waaraan ik me mag verwachten. Ik verwacht agressie en het pushen van de limieten enzovoort.”

“Drie keer doet hij dingen die makkelijk een incident kunnen veroorzaken. Op een bepaalde manier is het wat roekeloos, hij leek wat radeloos te zijn.”

“Dat moest niet, hij heeft voldoende overwinningen al behaald. Maar hij was wat radeloos om mij niet te laten passeren en ik weet dat hij dan agressief is.”

“Op een bepaalde manier ben ik dan ook niet verrast, ik verwachtte gewoon een zwaar, fair en respectvol gevecht waarbij er op de limiet geracet wordt en dat is niet gebeurd.”

Norris vindt niet dat hij iets fout heeft gedaan waarmee hij enige agressiviteit vanwege Verstappen zou uitgelokt hebben.

“Ik denk niet dat ik iets moet veranderen op het vlak van wat ik doe,” aldus Norris. “Ik bedoel, ik bevond me op de limiet wat het circuit betreft, ik zou niet weten wat ik anders moest doen.”

“Hij is altijd zo wat. Ik respecteer Max enorm voor wat hij kan en verwezenlijkt, wat hij telkens presteert wanneer hij op het circuit gaat, maar er zijn momenten waarop hij wat te ver gaat.”

“En ik heb het gevoel dat dit vandaag het geval was. Het is één incident en tegelijkertijd weet ik dat zo’n dingen gebeuren. Maar ik ben teleurgesteld. Hij ruïneerde mijn race, vernietigde mijn wagen. Er zijn onderdelen die rechtsreeks naar de vuilbak mogen.”

“We hebben niet veel ruimte in de strijd waarin we ons bevinden, op het vlak van upgrades en door het budgetplafond enzovoort.”

“Mijn volledige wagen is vernietigd en er zijn heel wat onderdelen die we volgende week nodig hebben.”

“Het is niet gewoon de repercussie van wat op het circuit gebeurt, het is ook alles wat we meenemen naar Silverstone waar we een nadeel gaan ondervinden. Ik had gewoon meer en beter van hem verwacht.”