“Oscar Piastri is een belangrijke kandidaat om Sergio Perez bij Red Bull te vervangen”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Volgens voormalig F1-teambaas Eddie Jordan moet Sergio Perez steeds meer beginnen vrezen voor zijn racezitje bij Red Bull. Jordan is van mening dat McLaren-rijder Oscar Piastri een belangrijke kandidaat is om de Mexicaan eventueel bij Red Bull op te volgen.

Oscar Piastri van McLaren naar Red Bull? Het zou een opvallende en verrassende move zijn maar het zou niet de eerste keer zijn dat Piastri zo’n verrassende move maakt. Midden vorig seizoen raakte bekend dat Piastri toch niet Fernando Alonso bij Alpine zou opvolgen en hij naar McLaren de overstap maakte om daar te gaan racen.

Piastri behaalde eerder dit seizoen tijdens zijn thuisrace in Australië zijn eerste wk-punten. Samen met de updates en betere performance van de McLaren F1-bolide presteerde ook Piastri de voorbije races erg sterk. Dat is ook voormalig F1-teambaas Eddie Jordan niet ontgaan.

“Wat me tijdens de race is opgevallen is Oscar Piastri zijn prestatie,” vertelde Jordan tegenover ’talkSPORT’ daags na de Hongaarse GP. “Hij had nog nooit op dit circuit gereden, misschien een keer in een junior-raceklasse, maar om dan de baan op te gaan, op de tweede startrij te kwalificeren en zo’n race te rijden tegenover Max …”

“Let op waar hij naartoe zal gaan want hij is een enorme ster en beschikt over heel wat kwaliteiten. Die jonge kerel verbaast me enorm, hij is één van de rijders die ik in de toekomst naast Max zou plaatsen.”

Volgens Jordan zou het best kunnen dat Piastri met landgenoot Mark Webber, zelf een voormalig Red Bull-rijder, als manager in de toekomst de overstap naar Red Bull Racing maakt.

“Hij wordt gemanaged door mijn oude partner Mark Webber en we hebben gezien hoe hij hem bij McLaren kreeg,” aldus Jordan. “Wees niet verrast wanneer Piastri genoemd wordt om bij Red Bull te gaan racen wanneer daar een racezitje vrij komt, zeker omdat Mark daar zelf heeft geracet.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner