Otmar Szafnauer: “Op de F1-rijdersmarkt gebeuren soms vreemde dingen”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Volgens Alpine-teambaas Otmar Szafnauer vormt het Renault-verleden van Daniel Ricciardo geen hinderpaal voor een eventuele terugkeer van McLaren naar Alpine, het vroegere Renault F1 team. Daarnaast zijn er volgens Szafnauer in het verleden al vreemdere dingen in de F1 gebeurd …

“Ik denk niet dat dit een probleem vormt. Waar we ons op moeten focussen is denk ik ons plan voor de komende 89 of 88 race,” vertelde Otmar Szafnauer op dinsdag tegenover de media alvorens de storm rond Oscar Piastri begon.

“We moeten er voor zorgen dat we een plan hebben waarbij we over de best mogelijke rijder beschikken en op dat vlak zijn er enkele opties voor ons.”

“We plaatsen de best mogelijke rijder naast Esteban Ocon zodat we verder kunnen werken volgens wat we al langer gepland hebben.”

Szafnauer werd vervolgens gevraagd of ze in gesprek zouden gaan met McLaren over een eventuele komst van Daniel Ricciardo. Daarop liet Szafnauer verstaan dat het niet de eerste keer zou zijn dat een rijder een contract heeft maar uiteindelijk ergens anders belandt.

“Ik ben al lang genoeg hier om zo’n dingen te hebben zien gebeuren,” aldus Szafnauer, die verwees naar Jenson button die zich in 2003 engageerde bij Williams om uiteindelijk BAR Honda te gaan racen.

“Toen Jenson bij Williams tekende en bij British American Racing Honda eindigde, als jullie zich dat nog kunnen herinneren, was er helemaal geen probleem.”

“Ik bedoel, Oscar is anders dan Jenson. Hopelijk moeten we niet dezelfde weg uitgaan. Maar jullie gaan er vanuit dat een rijder ergens anders naartoe zou willen gaan. Hopelijk is dat niet het geval.”

En laat nu net even later net dat exact gebeuren. Alpine kondigde gisterenmiddag Oscar Piastri aan als racepiloot voor 2023 maar enkele uren later reageerde Piastri door te stellen dat hij volgend jaar niet voor Alpine zal racen.

Waarmee onderstaande profetische woorden van Szafnauer uiteindelijk waarheid lijken te gaan worden.

“Ik heb al gezien dat een rijder ergens foutief bij een ander team een contract tekende, waardoor hij uiteindelijk moest rijden voor het team waarvoor hij initieel tekende,” aldus de Alpine-teambaas.

“En het was helemaal geen probleem. Jenson deed het destijds geweldig bij BAR en hij belandde uiteindelijk niet bij Williams.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print