Otmar Szafnauer reageert op Alpine-geruchten: “Ik ben niet van plan om te vertrekken”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Sinds een paar dagen wordt Aston Martin-teambaas Otmar Szafnauer gelinkt aan het Alpine F1 Team maar zelf geeft hij aan dat hij niet van plan is om bij Aston Martin te vertrekken.

Vorige week liet Alpine-CEO Laurent Rossi vallen dat er een aantal verschuivingen zullen plaatsvinden bij het management van de Franse renstal. Een paar dagen geleden liet ‘Motorsport.com’ weten uit goede bron te hebben vernomen dat Aston Martin-teambaas Otmar Szafnauer een mondeling akkoord had met het team uit Enstone.

Daar stond ook te lezen dat het nieuws waarschijnlijk bevestigd zou worden tijdens het raceweekend in Brazilië. ‘Autosport’ vroeg het in Interlagos Szafnauer op de man af en hij gaf aan gevleid te zijn maar dat hij niet van plan is om Aston Martin te verlaten.

“Het is altijd vleiend en een hele eer dat de pers je linkt aan het feit dat een team als Alpine, ik dacht dat CEO Laurent Rossi dat in Mexico gezegd heeft, aan het reorganiseren is,” aldus Szafnauer. 

“Het is altijd leuk om gewild te zijn maar ik zit al 12 jaar bij het team, ik ben niet van plan om weg te gaan.”

“Ik hou van dit team. De meeste senior managers, vooral via Racing Point, het senior management team is door mijzelf gerekruteerd en daar neergezet, en ik heb geen intenties om hen te verlaten.”

“Ik ben loyaal geweest aan dit team. Ik heb veel, heel veel aanbiedingen gehad in de twaalf jaar dat ik voor dit team werk, vooral in de tijd van het faillissement en de insolventie.”

“Ik had vele malen kunnen vertrekken, maar ik ben loyaal aan de medewerkers daar.”

“Ik heb lang, lang geleden geleerd dat het voorspellen van de toekomst onmogelijk is. En als ik dat zou kunnen, zou ik nu in Vegas zitten.”

Waarom de pers hem linkt aan Alpine weet Szafnauer ook niet precies maar hij herinnert zich wel een gesprek waarbij hij naast Laurent Rossi zat. Dat vond plaats toen het gerucht de ronde deed dat er een herstructurering zou plaatsvinden bij Aston Martin, wat resulteerde in het aantrekken van Martin Whitmarsh als CEO van de Performance Technologie Division van de Engelse renstal.

“Ik denk dat het was toen ik naast Laurent Rossi zat toen Jonathan McEvoy vroeg of Aston Martin een CEO aan het werven was om mijn baan over te nemen, en ik wist daar niets van,” legde Szafnauer uit.

“Grappend zei Rossi: ‘Ah, als je weggaat, kom dan met ons praten,'” misschien heeft het gerucht daar zijn oorsprong gevonden.

“Zoals ik al zei, ik ben volledig toegewijd aan het team waarin ik zit. Ik ben er altijd geweest. Ik ben niet van plan om weg te gaan.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022