“Max Verstappen kan beter met druk om dan Lewis Hamilton”

Daimler Media
Daimler Media

Volgens voormalig F1-piloot Gerhard Berger staan Max Verstappen en Lewis Hamilton allebei onder enorme druk om te presteren. De titelstrijd is immers bijzonder close en elk detail telt, maar volgens Berger kan Verstappen veel beter met druk om dan Hamilton.

Tijdens dit seizoen kwamen Max Verstappen en Lewis Hamilton al meermaals met elkaar in aanvaring. Daarnaast was het vooral Hamilton die ‘foutjes’ maakte, volgens Berger een duidelijk signaal dat Lewis Hamilton veel minder goed dan Verstappen met druk kan omgaan.

“Ik denk dat Max van hen beide het best het hoofd koel kan houden,” vertelde Berger tegenover de Oostenrijkse tv-zender ‘ORF’. “Hij heeft beter zijn zenuwen onder controle.”

“Wanneer Max na een overwinning over de finish rijdt dan bedankt hij kort het team over de boordradio. Hij is zeer helder in zijn hoofd, niet emotioneel, hij weent of roept niet.”

“Lewis gaat er vaak over. Dat heeft niets te maken met titels of ervaring. Het heeft gewoon te maken met hoe je onder druk kan presteren.”

“We zagen het al in de Rosberg-periode, toen Lewis aangevallen zou worden.”

Profiteer tijdens CYBER WEEKEND van unieke aanbiedingen: OP=OP!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2022Black Friday 2022