Lewis Hamilton erg aangedaan door diskwalificatie: “Tijdens de sprintrace getoond dat ik nooit zal opgeven!

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Vlak voor de sprintrace kreeg Lewis Hamilton te horen dat hij gediskwalificeerd werd en achteraan moest starten. De Brit reed echter een ijzersterke inhaalrace en toonde naar eigen zeggen dat hij nooit zal opgeven.

“Om eerlijk te zijn had ik geen idee wat tijdens de sprintrace mogelijk was, ik had dan ook geen doel vooropgesteld,” vertelde Hamilton na afloop tegenover ‘Sky Sports F1’.

“Toen ik achteraan op de grid stond, vlak voor aanvang van de formatieronde, dacht ik bij mezelf dat misschien de tiende plaats mogelijk was. Ik dacht bij mezelf dat is mijn doel en ik ga zo ver mogelijk vooruit geraken.”

“Plots ging het veel sneller dan verwacht en ik gebruikte heel wat verschillende zaken op het vlak van de brandstof. Ik heb nooit opgegeven, je mag nooit opgeven, je moet blijven pushen.”

Hamilton liet weten dat de bekendmaking op vrijdagavond dat er een onderzoek werd gevoerd naar zijn achtervleugel serieus binnenkwam bij het team.

“Het was een zware pil om te slikken,” vertelde Hamilton daarover. “Terwijl het team in gesprek was met de stewards probeerde ik gewoon om mij te focussen op mijn werk met de engineers, ik probeerde de moraal onder de mecaniciens hoog te houden en me gewoon te focussen om mijn job zonder eraan te denken.”

Uiteindelijk volgde vele uren later in de aanloop naar de sprintrace de diskwalificatie en dat kwam nog harder binnen.

“Net voor de sprintrace vernam ik de beslissing en dat was gewoonweg verschrikkelijk, je mag echter niet opgeven,” vertelde Hamilton daarover.

“Je moet je hoofd omhoog houden en blijven doorgaan. Ik probeerde me snel opnieuw te focussen en probeerde te doen wat ik kon, ik heb gewoon alles gegeven.”

En dat resulteerde dus in een indrukwekkende vijfde plaats tijdens de sprintrace. Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff was eveneens onder de indruk en zei tegen Hamilton over de boordradio: “Geweldig gedaan Lewis, Fuck them all!”

Iets waarop Hamilton kort en bondig antwoordde: “Inderdaad, het is nog niet voorbij!”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022