Lando Norris: “Met drie wielen had ik Hamilton misschien achter mij kunnen houden!”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Lewis Hamilton reed een ijzersterke inhaalrace en ging erg vlot door het middenveld. Een deel van die vlotte inhaalrace valt echter ook te verklaren door rijders die de confrontatie met Hamilton grotendeels uit de weg gingen, Lando Norris was er daar één van.

Van op de zevende plaats kende Lando Norris een sterke sprintrace waarbij hij met nog slechts één ronde te gaan twee posities had gewonnen en vijfde reed. Hamilton reed echter achter Norris en wist de jonge Brit in de eerste bocht makkelijk in te halen.

Norris liet weten geen risico’s te hebben willen nemen tegenover de “veel snellere Hamilton”. Een redelijk logische keuze gezien Hamilton sowieso nog een gridpenalty van vijf plaatsen voor de hoofdrace moest incasseren en Norris daardoor sowieso als vijfde op de startgrid zou staan.

“Ik moest geen risico’s nemen,” aldus Norris. “Het had geen zin om dat te doen. Het was beter dat ik die positie aan hem gaf dan dat er iets zou gebeuren.”

“Wanneer ik moest verdedigen, dan deed ik dat ook. Toen ik moest aanvallen deed ik dat ook goed. Hamilton was zo’n twee seconden per ronde sneller dan ons, het was erg makkelijk voor hem.”

“Het had geen zin om mijn banden te belasten terwijl ik zou proberen om hem achter mij te houden. Hij ging van de laatste naar de vijfde plaats in slechts 24 ronden. Hij zou slechts drie banden op zijn wagen moeten gehad hebben om het hem moeilijker te maken!”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022