Overlevenden van Grenfell-brand vragen Mercedes te breken met nieuwe sponsor

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

De overlevenden en nabestaanden van de slachtoffers van de Grenfell-brand hebben aan Mercedes-teambaas Toto Wolff gevraagd om te breken met hun nieuwe sponsor Kingspan, een producent van bouwmaterialen.

Kingspan produceerde een deel van de isolatie die gebruikt werd om de sociale woontoren Grenfell Tower in Londen, die in 2017 in brand vloog en waarbij 72 mensen om het leven kwamen, te renoveren. Uit onderzoek is gebleken dat Kingspan isolatie is blijven leveren voor de renovatie van de toren ondanks het feit dat ze op de hoogte waren dat hun product niet brandveilig was.

Deze week kwam Mercedes met het nieuws aanzetten dat ze een sponsordeal hadden gesloten met Kingspan en dat is bij de overlevenden en nabestaanden van de slachtoffers van de Grenfell-brand in het verkeerde keelgat geschoten. Volgens het Britse dagblad ‘The Guardian’ hebben ze Toto Wolff een brief gestuurd met de vraag om de relatie met Kingspan te verbreken.

In de brief staat te lezen dat Kingspan een hoofdrol speelt in de pijn en het lijden die de slachtoffers vandaag voelen. Ze vinden ook dat er een publieke verontwaardiging zou moeten zijn voor de roekeloosheid en de achteloosheid waarmee Kingspan omspringt met mensenlevens.

Ook Michael Gove, Minister van huisvesting, wijken en lokale zaken in het Verenigd Koninkrijk, laat op Twitter weten teleurgesteld te zijn in Mercedes.

“Diep teleurgesteld dat @MercedesAMGF1 sponsoring van gevelbekledingsbedrijf Kingspan accepteert terwijl het Grenfell-onderzoek nog loopt. Ik zal Mercedes schrijven om hen te vragen dit te heroverwegen. De Grenfell gemeenschap verdient beter.”

ref_src=twsrc%5Etfw”>@MercedesAMGF1 are accepting sponsorship from cladding firm Kingspan while the Grenfell Inquiry is ongoing. I will be writing to Mercedes to ask them to reconsider. The Grenfell community deserves better. https://t.co/O9RThVXUuX

— Michael Gove (@michaelgove) December 2, 2021

Mercedes reageerde ondertussen met een brief van Toto Wolff op Twitter waarin hij zich verontschuldigt bij de slachtoffers van de Grenfell-tragedie. Hij laat weten dat het nooit de bedoeling was om mensen nog meer te kwetsen en dat de overeenkomst met Kingspan een weloverwogen keuze was.

Verder vertelt hij nog dat volgens het onderzoek het aandeel van Kingspan in de gebruikte materialen in de woontoren miniem was maar dat hij beseft dat dit niets verandert aan de tragedie die de Grenfell-gemeenschap heeft meegemaakt. 

Om te besluiten bedankt hij ‘Grenfell United’ nog om hem de kans te bieden om persoonlijk af te spreken zodat hij alles beter zou kunnen begrijpen.

href=”https://t.co/OcczmEP4yA”>pic.twitter.com/OcczmEP4yA

— Mercedes-AMG PETRONAS F1 Team (@MercedesAMGF1) December 3, 2021

Mercedes-rijder en zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton heeft bij een aantal gelegenheden zijn steun betuigd aan de Grenfell-gemeenschap, onder andere door te tweeten op de herdenkingsdagen van de ramp.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022