Overzicht: De GP van Bahrein in cijfers

In cijfers kan je de geschiedenis achter Bahrein misschien wel het makkelijkst uitleggen. Hier volgt een overzicht van de belangrijkste cijfers over de GP van Bahrein door de jaren heen.

3: Al 3 jaar lang wordt deze Grand Prix ’s avonds gereden. Voorheen werd de GP negen keer overdag gehouden.

4.1: Dit is de gemiddelde vertraging in G-kracht. De grootste vertraging is in bocht 1 waar het maar liefst
5,2 G bedraagt.

1:31.447: Het tijdsrecord op het circuit is in 2005 verbroken door Pedro de la Rosa. Dit was overigens de enige snelste ronde in zijn carrière.

0: Jenson Button, Fernando Alonso en Felipe Massa hebben geen enkele race sinds de oprichting van de GP in 2004 gemist. Nu zal het voor Alonso dus de eerste keer worden dat hij er niet zal rijden.

8: Zoveel rijders hebben vanaf polepositie kunnen starten in Bahrein. Vettel, Schumacher en Rosberg zijn de enigen die twee of meer maal de polepositie konden veroveren.

57: Dit is het aantal ronden dat gereden wordt tijdens de Grand Prix. Het is hiermee een van de langste races van het seizoen. Enkel in 2010 werd het aantal ronden verlaagd tot 49 ronden.

339,1: Dit is het snelheidsrecord in kilometer per uur dat Vettel op het circuit in Bahrein vorig jaar verbrak. Hij was toen 3,4 km/h sneller dan Felipe Massa in 2014.

4: Het record van de meeste GP’s gewonnen door een team staat op naam van Ferrari. Dit is twee keer meer dan Red Bull, Renault en Mercedes.

1,085: Lewis Hamilton versloeg met 1,085 seconden voorsprong Nico Rosberg in 2014. Het is de kleinste winnende marge in de geschiedenis van Bahrein.

146: Vettel reed zoveel ronden in totaal aan de leiding in Sakhir. Hamilton en Massa zijn de overige rijders die meer dan 100 ronden op kop reden.

0,027: Dit is de hoeveelheid tijd in seconden waarmee Robert Kubica Felipe Massa versloeg tijdens de strijd om de polepositie voor de race in 2008. Voor Kubica was het zijn eerste en laatste pole. Het blijft de kleinste polepositie-marge in de geschiedenis van het circuit.

45: Het percentage van de tijd dat de race is gewonnen vanaf de polepositie is 45%. Button won de race in 2009 vanaf de vierde plaats op de grid. Niemand heeft de GP ooit gewonnen vanaf een lagere plaats op de grid.

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen