Jolyon Palmer: “Tests verliepen wat rampzalig voor mij”

Jolyon Palmer, de Britse rookie bij Renault, vindt dat zijn tests over de winter “een beetje rampzalig” verliepen op persoonlijk vlak. Over de nieuwe wagen is de Brit wel te spreken.

Jolyon Palmer mocht van Renault de wagen haar baandebuut geven en nam de eerste twee testdagen voor zijn rekening. Tijdens die twee dagen kende de wagen een aantal problemen met de betrouwbaarheid, waardoor het aantal ronden van Palmer beperkt bleef. Daarna was het de beurt aan Kevin Magnussen, die wel de ene ronde na de andere wist bij elkaar te rijden. De laatste twee testdagen was het dan weer de beurt aan Palmer, maar ook dan hielden problemen hem af en toe aan de kant.

Jolyon Palmer heeft wel vertrouwen in de wagen nadat Renault de betrouwbaarheidsproblemen oploste. “Voor mij persoonlijk verliepen beide testweken niet zo goed.” Palmer kwam uiteindelijk uit op 256 ronden over de vier dagen, wat naar eigen zeggen niet ideaal is. “Wanneer je een rookie bent in de Formule 1, dan wil je zo veel mogelijk rijden. Wanneer je dan niet zo veel kan rijden, dan is dat niet goed voor een rookie die zich probeert voor te bereiden op Melbourne. Dan heb je er geen vertrouwen in dat je een goed resultaat neerzet. Maar de wagen valt in ieder geval goed mee.”

Jolyon Palmer hoopt in ieder geval dat hij meer geluk kent tijdens de eerste Grote Prijs in Australië binnen twee weken. “De wagen zal zeker klaar zijn. In Melbourne zal er veel anders zijn. Dan heb je immers het gevoel van een echt raceweekend. Er komen nog nieuwe onderdelen op de wagen, wat opwindend is. Ik kijk uit naar de eerste vrije training op vrijdag. Dan zullen we opeens 22 wagens op de baan te zien krijgen. Dan zullen we ook zien waar iedereen staat met hun wagen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print