Pascal Wehrlein bij Toro Rosso in 2019?

Pascal Wehrlein, die sinds 2013 deel uitmaakte van het junior programma van Mercedes, is een van de belangrijkste kanshebbers op een zitje bij Toro Rosso, zo staat te lezen in ‘L’Equipe.’


Vorige week zijn de wegen van Pascal Wehrlein en Mercedes gescheiden, de Duitser maakte nochtans al deel uit van de Mercedes-familie sinds 2013. Op het einde van vorig seizoen moest hij plaats maken voor Ferrari-junior Charles Leclerc bij Sauber, dat de banden met de Scuderia sterker aangehaald heeft.

Op die manier was er voor Wehrlein geen plaats meer op de F1-grid en moest hij noodgedwongen uitwijken naar de DTM, een kampioenschap dat hij in 2015 al eens op zijn naam schreef.

Vorige donderdag verklaarde die andere Mercedes-junior, Esteban Ocon, dat hij het merk met de ster niet wil verlaten en dat hij hoe dan ook aan hen verbonden blijft.

“Zonder Mercedes ben ik niemand meer,” liet de jonge Fransman optekenen.

Wehrlein zou nu wel eens het ongelijk van Ocon kunnen bewijzen want hij wordt nu een van de grootste kanshebbers op een zitje bij Toro Rosso. Red Bull-teambaas Christian Horner had eerder al laten vallen dat Ocon zijn band met Mercedes het grootste struikelblok was voor zijn team om de Fransman aan te trekken.

Bij Toro Rosso zou Wehrlein naar alle waarschijnlijkheid teamgenoot kunnen worden van Daniil Kvyat, die de naar Red Bull gepromoveerde Gasly zou vervangen. Misschien is een sabbatjaar niet altijd een straf maar kan het net je carrière herlanceren.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023