Pascal Wehrlein met Campos terug in de F1?

Begin oktober deelde de investeringsmaatschappij Monaco Increase Management (MIM) mee dat ze vanaf 2021 met een nieuwe team willen deelnemen aan de F1.


De sterke mannen achter het project van MIM zijn de Spanjaard van Adrian Campos van de gelijknamige renstal en de Italiaanse ondernemer Salvatore Gandolfo.

Als rijders voor de nieuwe renstal duiken Pascal Wehrlein, tegenwoordig in de FE aan de slag bij Mahindra, en de Spanjaard Alex Palou, die in de Japanse Super Formula in actie komt, op.

Daags na de aankondiging van MIM liet het Formula One Management (FOM) weten dat er zich een aantal geïnteresseerden hadden aangeboden om deel te nemen aan het kampioenschap in 2021 maar dat er nog geen echt concrete voorstellen waren.

Wat er nu verder met het project zal gebeuren blijft een open vraag en Wehrlein wil zich niet laten opjutten, hij wacht rustig af.

“Als het project concreet wordt sta ik voor alles open,” laat hij weten aan ‘Autosport.’

De Duitser geeft aan nog niet echt bezig te zijn met 2021 en dat hij ook gelukkig is in de Formule E. Hij laat weten dat hij het belangrijk vindt om competitief te zijn en met Mahindra kan hij in de FE meedoen voor de knikkers.

“Ik heb twee goede jaren in de Formule 1 gehad, het was leuk maar het was uiteindelijk niet hetzelfde gevoel als het winnen van een race,” aldus Wehrlein.

Het is niet de eerste keer dat Adrian Campos met een team naar de F1 wil komen. Voor 2010 was het ook de bedoeling om met Campos Grand Prix aan de start te komen maar toen liep een en ander spaak.

Uit de overblijfselen van dat project ontstond Hispania Racing Team, dat er na drie seizoenen al de brui moest aan geven.

Tegenwoordig neemt Campos Racing deel aan het F2- en het F3-kampioenschap.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed