Pastor Maldonado uitgesloten na kwalificatie

Pastor Maldonado is na afloop van de kwalificatie zijn vijftiende startplaats kwijtgespeeld omwille van een inbreuk op het reglement.

Na afloop van de kwalificatie moeten de wagens van de rijders voldoende brandstof bevatten voor het afnemen van een brandstofstaal. Dat was bij Pastor Maldonado niet het geval, de Venezolaan zijn wagen bevatte te weinig brandstof om een voldoende groot brandstofstaal te kunnen afleveren. Maldonado verliest daardoor zijn vijftiende plaats op de startgrid.

Pastor Maldonado had tijdens het tweede deel van de kwalificatie zijn wagen aan de kant geparkeerd omdat zijn wagen meer brandstof had verbruikt dan dat het team had voorzien. Op zich voorspelde dat alvast niet veel goeds aangezien een wagen normaal gesproken tot in de pits moet kunnen rijden om daar een brandstofstaal af te geven.

Maldonado zal wel niet als laatste moeten vertrekken. De Venezolaan mag als twintigste aan de race beginnen, dus nog voor beide piloten van Caterham. Kobayashi en Ericsson slaagden er immers niet in om een tijd neer te zetten binnen de 107 procent van de snelste tijd. Beide piloten konden echter op de gratie van de stewards rekenen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print