Nico Rosberg: “Het was een gekke kwalificatie”

Nico Rosberg kon in de slotfase van de kwalificatie de polepositie claimen, maar daar zag het aanvankelijk niet naar het.

Tot de allerlaatste minuut prijkte immers Lewis Hamilton zijn naam bovenaan de tijdlijst, tot plots de ene na de andere rijder de tijd van Hamilton begon te verbeteren. Ook Nico Rosberg was op dat moment onderweg voor zijn snelle ronde, al was de eerste helft van zijn rondje niet erg goed. Het was dan ook in de laatste sector dat het verschil werd gemaakt, een sector die in tegenstelling tot de andere twee sectoren veel droger lag.

Daar waar sommige rijders, waaronder Lewis Hamilton, het dan al hadden opgegeven en op de rem gingen staan, werden de doorzetters beloond. Zij konden in tegenstelling tot de anderen hun rondetijd wel verbeteren. Het leverde Nico Rosberg alvast de polepositie op.

“Het was zeker en vast een gekke kwalificatie. Wanneer de omstandigheden constant wijzigen dan is het enorm moeilijk,” zei Nico Rosberg na afloop van de kwalificatie. “Dat was het uiteindelijk ook tijdens het einde van de Q3. Tijdens de eerste run op de medium band begon het hard te regenen tijdens de laatste drie bochten. Ik verloor daar dan ook heel wat tijd. Ook tijdens de rest van de ronde was het overal redelijk nat, waardoor ik tegen de jongens zei ‘dit is het’.”

“Vervolgens zat ik in de pitbox en kwamen we tot de algemene conclusie dat we maar beter de baan zouden opgaan want wanneer je niet op de baan bent maak je helemaal geen kans. Wanneer je op de baan gaat heb je ten minste een kleine kans. Het zag er dan ook naar uit dat we het gingen proberen, ook al geloofden we er niet echt in.”

En dat bleek de juiste keuze te zijn …

Meer zelfs, Nico Rosberg startte zijn snelle ronde terwijl hij vlak achter teamgenoot Lewis Hamilton reed. Het scheelde immers niet veel of de Duitser had het niet gehaald alvorens de tijd verstreken was.

“Alles verliep perfect, ook al reed ik over start-finish terwijl ik bijna in Lewis zijn versnellingsbak zat. Ik moest zo snel mogelijk aan die laatste ronde beginnen. Van zodra ik over start-finish reed sprongen de lichten immers op rood. Het was zeer, zeer close. Over het algemeen is het een schitterende prestatie van het team. Het is fantastisch om een kwalificatie te hebben waarbij uiteindelijk alles perfect verloopt,” besloot de Duitser die overduidelijk al een potje psychologische oorlogsvoering aan het doen was ten aanzien van teamgenoot Lewis Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print