Williams: “Hier bestaan geen uitvluchten voor”

Beide rijders van het Williams F1 team werden tijdens de kwalificatie voor de GP van Groot-Brittannië vroegtijdig uitgeschakeld in Q1. Williams liet zich verrassen en men beseft dan ook dat hiervoor geen excuses bestaan.
Een zeventiende en achttiende tijd, dat was het resultaat voor Williams na afloop van het eerste deel van de kwalificatie. Valtteri Bottas en Felipe Massa mochten na afloop van Q1 al opnieuw hun pitbox opzoeken en uit de wagen stappen.


Het team had zich laten verrassen door rijders die vroeger dan hen omschakelden naar slicks en op een opdrogende piste bleken dat de juiste banden te zijn om een ronde verder te geraken in de kwalificatie. Williams wachtte te lang om haar wagens op slicks een droge ronde te laten neerzetten want het begon immers opnieuw te regenen. Een fout die Williams duur te staan kwam …

“We probeerden anderen te volgen op de baan maar onze timing was erg slecht,” aldus Rob Smedley van Williams. “We hadden de regen niet zo snel verwacht als dat ze daadwerkelijk kwam. Dat is echter geen excuus, het is een fout die we niet opnieuw mogen maken.”

Ook Felipe Massa zag de bui zowel letterlijk als figuurlijk snel hangen.

“We hadden de regen niet verwacht en het circuit was aan het opdrogen dus moesten we snel een ronde afleggen. Toen het vervolgens terug begon te regenen was het over en uit,” aldus Felipe Massa. “Dit is een gemiste kans om de wagen in een goede positie voor morgen te krijgen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}