Toto Wolff heeft verklaring waarom Lewis Hamilton plots de polepositie verloor

Het was een opmerkelijke slotfase tijdens de kwalificatie voor de GP van groot-Brittannië. Lewis Hamilton leek probleemloos de polepositie te behalen tot in de slotfase er plots betere tijden werden gereden.

Lewis Hamilton was zelf ook onderweg voor een snelle ronde dus wanneer de baan opdroogt en plots veel sneller wordt, dan zou de Brit toch ook zelf een snellere tijd moeten kunnen neerzetten? Niets was echter minder waar. Hamilton tuimelde van de eerste plaats naar de zesde tijd.

Hamilton was duidelijk gefrustreerd na afloop van de kwalificatie. In die mate zelfs dat hij het afneembaar steungedeelte van zijn cockpit in de wagen werpte en boos van zijn wagen wegliep. Maar wat heeft er nu voor gezorgd dat Hamilton de polepositie verloor en met een zesde tijd tevreden moest zijn?

Toto Wolff heeft het antwoord voor ons klaar …

“Nico besloot om zijn snelle ronde aan te vatten. In de middelste sector oordeelde Hamilton echter dat het te nat was en brak hij zijn poging af. Nico ging wel verder door en Hamilton liet hem rijden. Dat heeft het verschil gemaakt want in de laatste sector was het volledig droog,” zei toto Wolff tegenover Sky Sports.

Een inschattingsfout ligt dus aan de oorzaak van het wegvallen van Lewis Hamilton van de eerste plaats naar de zesde plaats. En dat leidde bij Hamilton duidelijk tot heel wat teleurstelling en frustratie.

“Waarschijnlijk is hij gefrustreerd. Het is jammer dat hij door een kleine fout tijdens zijn thuisrace op de zesde startplaats beland. Het is frustrerend maar het is nog maar zaterdag,” aldus Wolff.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print