Paul Oz onthult prachtig bronzen beeld van Ayrton Senna

Paul Oz
Paul Oz

De Engelse beeldhouwer, Paul Oz, onthulde gisteren een prachtig bronzen beeld van Ayrton Senna en dat was niet toevallig op de zesendertigste verjaardag van de eerste overwinning van de Braziliaan.

Op 21 april 1985 won Ayrton Senna in zijn Lotus op magistrale wijze een doorweekte GP van Portugal. Op Michele Alboreto in zijn Ferrari na reed de Braziliaan iedereen op een ronde. 

De Britse beeldhouwer Paul Oz, die al eens een beeld van Ayrton Senna heeft gemaakt, onthulde zijn laatste ode aan Senna op de sociale media.

 “Vandaag in 1985, won het grootste icoon van de F1 zijn eerste overwinning, in afschuwelijke omstandigheden in Estoril. Mijn levensgrote bronzen standbeeld viert dit en ook mijn vroegste herinneringen aan de sport, het zwart en goud van JPS Lotus,” aldus Oz in een tweet.

Oz beeldhouwde Ayrton Senna terwijl hij op assistentie aan het wachten was nadat zijn Lotus hem in de steek liet tijdens een van de oefensessies van de GP van Portugal. De overwinning van Senna was niet alleen historisch voor de Braziliaan zelf maar het was ook de eerste overwinning voor Lotus sinds de GP van Australië in 1982.

Later dat jaar zou Senna zijn kunstje nog eens overdoen door in dezelfde natte omstandigheden ook nog de GP van België op zijn naam te schrijven. 

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022