Petrov voor het eerst sneller dan Kubica

Vitaly Petrov zal ongetwijfeld erg tevreden geweest zijn na afloop van de kwalificatie voor de GP van Hongarije. De Rus was voor de eerste keer dit seizoen sneller dan zijn teamgenoot.
Robert Kubica was dit seizoen tijdens de kwalificatie steeds sneller dan rookie Vitaly Petrov. In Hongarije moest de Pool echter zijn meerdere erkennen in zijn Russische teamgenoot.

“Toen we hier arriveerden wisten we dat onze wagen hier snel zou zijn,” zei Petrov tegen de Britse zender BBC. “We hebben hard gewerkt. We verbeterden ons en brachten enkele nieuwe onderdelen mee naar hier. Nu nog een goed resultaat en dan zit alles goed.”

Petrov start morgen als zevende, één plaatsje voor teamgenoot Robert Kubica. De Rus is echter vooral tevreden omdat hij van de propere kant van de baan mag vertrekken.

“Morgen zal het een moeilijke start worden aangezien de eerste bocht nogal gevaarlijk is,” aldus Petrov. “Ik hoop dat er geen ongelukken gebeuren maar ik vertrek alvast van de propere kant van de baan. We zullen dus een goede start moeten maken en zoveel mogelijk wagens inhalen.”

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print