Schumacher hoopt na tegenvallende kwalificatie op goede racestrategie

Schumacher kende nog maar eens een erg teleurstellende kwalificatie. De Duitser hoop echter alsnog een goede race te rijden.
Schumacher mocht nog maar eens na Q2 al uitstappen, dit terwijl teamgenoot Nico Rosberg vrolijk door mocht naar Q3. Het is een lang en erg moeizaam seizoen door de zevenvoudige wereldkampioen, dat mag nog maar eens duidelijk zijn.

“Onze kwalificatie was duidelijk niet ideaal,” aldus Schumacher. “Na onze prestatie van gisteren kregen we allebei een verschillende afstelling. Die zou ons moeten duidelijk maken waar ons probleem zich bevindt en was ook eerder gericht op de race.”

“Het leek allemaal redelijk goed deze ochtend maar toen het circuit warmer werd tijdens de kwalificatie werkte deze aanpak tegen ons,” probeert Schumacher de slechte prestatie te verklaren. “Onze afstelling zou beter moeten werken tijdens de race, starten van de veertiende plaats helpt ons echter niet.”

Nico Rosberg geraakte dus wel in Q3 en reed zelfde de zesde tijd. Veel beter dan Schumacher dus, maar ook hij had dergelijk goed resultaat dan weer niet verwacht.

“Ik ben erg tevreden dat ik als zesde mag starten, aangezien we zeker en vast niet verwacht hadden om zo ver naar voor te kunnen starten,” aldus Rosberg. “We zijn erg ver verwijderd van de pole, wat uiteraard wel een bekommernis is. We hebben vandaag echter alles gedaan wat we konden en ik ben dan ook erg tevreden met het resultaat.”

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print