Petrov’s kansen liggen in zijn eigen handen

Renaults teambaas Eric Bouillier verklaarde vandaag dat Vitaly Petrov zijn zitje afhangt van zijn prestaties.
Na de contractverlenging van Robert Kubica stelden sommigen zich vragen over zijn teammaat. Geruchten gingen de ronden dat Petrov zijn zitje volgend jaar zou moeten afstaan aan Kimi Raikonnen. Of de kampioen uit 2007 een overstap terug naar de formule 1 overweegt is niet bekend. Toch beweert men ook dat de Fin bij Mercedes Michael Schumacher kan vervangen (zie het artikel van gisteren).

Vandaag werd het gerucht dus ontkent noch bevestigd. Boullier beweert wel dat hij tevreden is over de prestaties als rookie in de koninginnenklasse der autosport. Wel eist de teambaas constantere prestaties van de GP2-kampioen van vorig jaar.

“Zijn lot ligt in zijn eigen handen.” verklaart Bouillier. “We zijn niet ontevreden over zijn resultaten. “Hij is toch de beste rookie dit jaar.”

“Hij heeft enkele topprestaties verwezenlijkt dit jaar, maar mist constantheid en dat veroorzaakt geruchten. We willen dat onze twee wagens punten scoren. Dus verwachten we dat ook van Vitaly.”

“Toch gaan wij ons helemaal inzetten om hem in de positie te krijgen die we van hem verwachten. Tot nu toe zijn we heel tevreden om hem in ons team te hebben.”

a:1:{s:9:”file_name”;s:12:”AF5D9746.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print