Wordt Kimi Raikkonen opnieuw de opvolger van Michael Schumacher?

Mercedes Motorsport directeur Norbert Haug voerde onlangs een zeer interessant gesprek met Kimi Raikkonen. Wordt Raikkonen in 2011 nog maar eens de opvolger van Michael Schumacher?
In 2007 was het Kimi Raikkonen die bij de Italiaanse renstal als opvolger van Michael Schumacher zou gaan dienen. De Finse rijder behaalde er meteen zijn eerste en enige wereldtitel. We weten allemaal dat Felipe Massa in 2009 zijn seizoen niet kon uitrijden omwille van een zwaar incident tijdens de kwalificatie in Hongarije.

Raikkonen trok toen de kar opvallend goed bij Ferrari dat over een minder competitieve F60 beschikte. Toch was Raikkonen diegene die aan het einde van het seizoen zou moeten plaatsmaken voor de komst van tweevoudig kampioen Fernando Alonso. Raikkonen opteerde voor de WRC en in 2010 begint de sport hem al na acht races te missen.

Allereerst is er Pirelli dat haar banden na de zomer door Raikkonen wil laten op de proef stellen. De voormalige renstal Toyota is bereid een wagen te voorzien die conform het nieuwe reglement zal zijn. Of ook Raikkonen tot een akkoord zal geraken is wel nog steeds niet duidelijk.

Ondertussen verklaarde ook Norbert Haug dat hij niet lang geleden een gesprek voerde met Raikkonen. Beide heren zijn goede vrienden en ook hier mogen we een samenwerking binnen de hoogste klasse van de autosport niet uitsluiten. Bij Mercedes GP zal men waarschijnlijk goed ondervonden hebben dat een comeback heel wat extra inkomsten met zich weet mee te brengen.

In 2010 zagen we alvast de comeback van de eeuw bij Mercedes GP. Zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher keerde terug naar de sport en dat leverde de Duitse renstal waarschijnlijk een smak geld op. De resultaten van Schumacher daarentegen, die leveren meteen ook minder punten op in het klassement. De pers speculeert dan ook al enige tijd over het eventueel vervroegd stoppen van de samenwerking tussen Schumacher en Mercedes GP. Net nu laat ook Norbert Haug verstaan dat hij ditmaal Raikkonen graag terug in de f1 actief wil zien.

”Ik ben niet lang geleden in contact geweest met Kimi Raikkonen. We spraken gewoon als vrienden. Kimi is iemand die zelf kiest wat hij graag wil. Persoonlijk hoop ik dat hij voor de F1 kiest want dat zou erg positief zijn voor de sport”, aldus Norbert Haug.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print