Piero Ferrari: “Geen enkele rijder is groter dan het team van Ferrari”

Ferrari wacht dit jaar een bijzondere uitdaging maar volgens Piero Ferrari is geen enkele rijder groter dan het team van Ferrari en is dat iets dat Sebastian Vettel en Charles Leclerc goed moeten beseffen.


Vorig jaar was er zowel op als naast de baan. een duidelijke strijd aan de gang tussen Sebastian Vettel en Charles Leclerc. De dramatische aanrijding met dubbele opgave in Brazilië was daarvan een triest dieptepunt.

Ook dit jaar wacht het team van Ferrari een moeilijke opgave. Sebastian Vettel kondigde zijn vertrek bij de Scuderia aan maar beseft tegelijkertijd ook dat komend seizoen mogelijk zijn allerlaatste kans op een vijfde wereldtitel is.

Daarnaast is er uiteraard de jonge hond Charles Leclerc die zijn kans ruikt om, met de komst van Carlos Sainz in het achterhoofd, nu al de nummer 1-status te claimen door dit jaar een gooi te doen naar de wereldtitel.

Het kan komend seizoen dan ook opnieuw tot enkele moeilijke situaties bij de Scuderia leiden. Dat beseft ook Piero Ferrari, de zoon van Enzo Ferrari.

“We hebben een jonge rijder die symbool staat voor hoop en enthousiasme,” aldus Piero Ferrari tegenover het Italiaanse ‘Il Resto del Carlino’. “Ik ben erg optimistisch over Leclerc.”

“Wat Sebastian Vettel betreft zal teambaas Mattia Binotto een erg moeilijke en uitzonderlijke situatie moeten zien te beheersen. Vettel zal aan het einde van het seizoen ons immers verlaten.”

“Ik weet niet hoe mijn vader dat aangepakt zou hebben maar hij zei altijd: ‘Geen enkele werknemer is groter dan het team, zelfs niet de rijder’.”

Het wordt inderdaad uitkijken of Vettel en Leclerc elkaar niet opnieuw tegenwerken, want eens te meer zal het belang van het team moeten primeren op het belang van het individu, iets waar het vorig jaar bij Ferrari meermaals misliep.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print