Pierre Gasly: “Beter dan op de PlayStation!”

Voor Toro Rosso-rijder Pierre Gasly is het gisteren de eerste keer dat hij mocht racen in China en de Fransman spreekt van een aangename kennismaking.


De enige voorkennis die Gasly heeft over het circuit in Shanghai is de info die hij gehaald heeft uit de simulator bij Red Bull of van thuis op de spelconsole.

“Het was gisteren de eerste keer dat ik op het circuit van Shanghai heb gereden en ik moet zeggen dat het een mooie dag is geworden,” aldus Gasly. “Het is altijd aangenaam om voor de eerste keer een nieuwe baan in het echt te mogen ontdekken, in plaats van in de simulator of op de PlayStation.”

De kennismaking verloopt voor de Fransman blijkbaar zonder enige problemen. In de tweede vrije training liet hij de twaalfde tijd noteren, slechts vier tienden boven de zevende tijd van Kevin Magnussen.

“Ik denk dat dit het begin is van een positief weekend,” gaat Gasly verder. “We zien dat de tijdsverschillen in het middenveld fel aan elkaar gewaagd zijn en wij zitten er middenin.”

“We zien twee teams die hier heel snel lijken te gaan, Haas en Renault, we moeten dus vanavond hard werken om ons morgen te verbeteren. Ook wat mij betreft is er verbetering mogelijk, ik denk wel dat ik nog een paar tienden kan vinden.”

“Ik zal nog tot vanavond laat werken en alles zorgvuldig bestuderen om te kijken waar ik nog kan verbeteren. Ik hoop dat dat ons in staat zal stellen om competitief voor de dag te komen en dat we de strijd kunnen aangaan met de andere teams uit het middenveld,” besluit Gasly.

Vorige week zorgde Pierre Gasly voor een feeststemming bij de nieuwe combinatie Toro Rosso-Honda door in Bahrein een vierde plaats uit de brand te slepen. Het zijn de eerste punten voor de formatie uit Faenza in 2018 en de hoogste positie voor partner Honda sinds hun terugkeer naar de sport in 2015.

Gisteren was Gasly dus nog positief over zijn kennismaking met het Shanghai international Circuit, vandaag was het echter een teleurstellende kwalificatie voor Gasly. De Fransman geraakte niet verder dan de zeventiende tijd.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print