Toro Rosso zet enorme stap achteruit in China: “Dit hadden we niet verwacht”

De kwalificatie voor de GP van China was voor Toro Rosso een serieuze teleurstelling.


Na het schitterende resultaat vorige week in Bahrein, Gasly finishte er als vierde, werd op het Shanghai International Circuit een serieuze stap achteruit gezet. Brendon Hartley en Pierre Gasly kwalificeerden zich als vijftiende en zeventiende.

“We wisten dat de top tien halen erg moeilijk zou worden. We hadden echter verwachten om ons rond de elfde, twaalfde positie te bevinden en slechts enkele tienden achter zouden liggen,” aldus Gasly. “Ik denk dat we vandaag in vergelijking met gisteren een enorme stap achteruit gezet hebben. We verloren heel wat performance en dat hadden we niet verwacht.”

Na de oefensessies op vrijdag werden er voor vandaag enkele wijzigingen aan de wagen gedaan. In plaats van de wagen beter te maken is hij echter slechter geworden.

“We deden enkele wijzigingen en dat heeft de balans van de wagen compleet veranderd. Het is het tegenovergestelde van gisteren. We verloren al de sterke punten die in ons pakket en onze wagen zitten en plots is alles erg tricky.”

“Deze ochtend crashte ik bijna in de achtste bocht en ook in bocht nummer 10 crashte ik bijna. Plots hebben we enorm veel minder grip achteraan de wagen. Gisteren was dat ons sterk punt, een goede stabiliteit van de wagen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023