Pierre Gasly doneert speciale helm aan de Ayrton Senna Foundation

AlphaTauri-rijder Pierre Gasly gaat zijn speciale ‘Senna-helm’ aan de Ayrton Senna Foundation schenken, zo heeft hij via sociale media laten weten.


Tijdens de GP van Emilia-Romagna reed Pierre Gasly met een speciaal helmontwerp dat was gebaseerd op de gele helm waarmee Ayrton Senna reed. De AlphaTauri-rijder had hiervoor op voorhand toestemming gevraagd aan de familie van Senna en deed dit naar aanleiding van de terugkeer van Imola op de F1-kalender.

Nu doneert Gasly de speciale helm aan de Ayrton Senna Foundation om geld in te zamelen voor de stichting en het ondersteunen van de projecten die ze doen.

“Ik heb met deze helm gereden omdat ik steeds een enorme fan van Ayrton was, ik was al een grote fan van Senna als kind,” vertelde Gasly tijdens het raceweekend in Imola. “Hij was één van mijn idolen en het is belangrijk voor mij om dit hier te doen.”

Ayrton Senna kwam in 1994 op tragische wijze om het leven op het circuit van Imola. De terugkeer van de Formule 1 naar Imola was vorig jaar dan ook erg bijzonder. Door de pandemie met het coronavirus staat Imola ook dit jaar opnieuw op de F1-kalender.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022