Pierre Gasly geeft toe: “Het ziet er niet goed uit voor Alpine”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Met een zestiende en zeventiende tijd ziet het er voor de Alpine-rijders niet erg goed uit. Pierre Gasly geeft toe dat het er inderdaad niet goed uitziet en hij vraagt ‘geduld’.

Alpine zette vorig jaar een stap achteruit en eindigde het F1-seizoen als zesde in het kampioenschap bij de constructeurs. Ook voor dit jaar wacht Alpine een moeilijke uitdaging want op basis van de resultaten van de driedaagse F1-test ziet het er naar uit dat er hard gewerkt zal moeten worden om Alpine opnieuw wat meer naar voor te krijgen. Bovendien besloot Alpine om het concept van haar wagen grotendeels aan te passen.

“Om eerlijk te zijn heb ik me niet enorm hard op de anderen gefocust want we hebben het erg druk gehad,” aldus Pierre Gasly tegenover ‘Sky Sports TV’. “Ik denk niet dat we geweldig zijn maar tegelijkertijd hebben we nog enkele dagen om te begrijpen wat we allemaal gedaan hebben.”

“We hebben onze wagen binnenstebuiten gekeerd, we hebben veel tests gedaan. Hopelijk zullen de analyses voor enkele antwoorden zorgen en ervoor zorgen dat we een wat betere performance hebben. Vervolgens zullen we zien wat er gebeurt, op vrijdag (wanneer de kwalificatie plaatsvindt) zal niemand zich nog verstoppen.”

“Maar ik denk dat we geduld moeten hebben, ook al is dat iets waar je als rijder niet echt van houdt. Het zal overduidelijk wat tijd vergen alvorens we de performance van de wagen volledig benutten.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print