Pierre Gasly heeft geen spijt van zijn Red Bull-carrière: “Ik ben nu een veel sterker dan vroeger”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Na jarenlang voor Red Bull en AlphaTauri te hebben geracet trekt Pierre Gasly nu de deur bij de Red Bull-familie achter zich dicht en gaat hij komend seizoen voor Alpine racen. Gasly heeft geen spijt van zijn periode bij Red Bull en is naar eigen zeggen een sterkere en betere rijder geworden.

“Dit was mijn carrière en verhaal samen met Red Bull. Ik geloof echt dat wat moest gebeuren ook is gebeurd, het moest zo zijn,” vertelde Gasly tegenover verschillende media. “Ik heb erg veel geleerd. Ik denk dat ik me zeker en vast in een veel sterkere positie bevind. Ik ben als rijder veel sterker geworden.”

“De persoon die ik vandaag ben, die ben ik dankzij de ervaring die ik er heb opgedaan. Ik ben enorm opgegroeid, zowel op als naast het circuit, en als je mij het zou vragen dan zou ik niets veranderen.”

Gasly hoopt nu om de komende jaren verder te groeien, als persoon en als rijder, maar dan uiteraard binnen de nieuwe omgeving van het Alpine F1 team.

“Ik ben 26 nu,” aldus Gasly. “Ik word ieder jaar beter, ik ben zoals een goede rode wijn!”

“Ik weet niet hoe dit gaat stoppen, maar ik weet gewoon dat ik steeds beter blijf worden en ik weet dat het beste nog moet komen.”

“Ik ben erg dankbaar voor wat er is gebeurd. Het had anders kunnen zijn, uiteindelijk is gebeurd wat er is gebeurd en ik heb er veel lessen uit geleerd.”

Wanneer Gasly wordt gevraagd naar zijn mooiste moment antwoordt hij het volgende.

“Uiteraard is dat mijn eerste F1-overwinning, maar ook mijn eerste race in Maleisië was zeer speciaal,” aldus Gasly.

“Je hebt maar één keer een eerste keer, dit was erg speciaal want ik had het niet verwacht. Ik herinner me nog steeds dat Helmut Marko tegen mij zei ‘Oké, je gaat geen reserverijder zijn, je gaat dit weekend voor Toro Rosso racen.”

“Ik sprong op mijn bed in Maleisië. Ik weet niet meer welk hotel het was, maar het was geweldig!”