Sergio Perez: “Ik verwacht grootse dingen van Aston Martin in 2023, daar gaat Fernando Alonso voor zorgen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Volgens Red Bull-rijder Sergio Perez zal het Aston Martin F1 team volgend jaar een grote stap vooruit zetten. Die stap vooruit zal het volgens Perez echter niet alleen te danken hebben aan de komst van Fernando Alonso.

Sergio Perez reed zelf nog voor de voorloper van het huidige Aston Martin F1 team en kent er dus nog heel wat mensen die er werken. Volgens Perez zal de komst van Alonso voor een boost zorgen binnen het team. Daarnaast heeft Aston de voorbije jaren erg hard gewerkt om haar faciliteiten, fabriek en windtunnel te verbeteren en ook dat zal zijn vruchten afwerpen.

“Ik denk dat Fernando het team een serieus niveau hoger zal tillen,” vertelde Alonso tegenover ‘DAZN’. “Ik hoor volop dat volgend jaar een zeer competitief jaar voor Aston Martin zal worden.

Het voorbije seizoen moest Aston Martin nipt de duimen leggen voor Alfa Romeo in de strijd om de zesde plaats bij de constructeurs. Beide teams hadden exact evenveel punten maar het Valtteri Bottas behaalde met een vijfde plaats in Imola het beste resultaat tijdens een race, wat uiteindelijk bepalend bleek voor de uitslag in het constructeurskampioenschap.

Perez hoopt eigenlijk dat zijn oude team en Fernando Alonso vooraan kunnen meestrijden.

“Het zou zeer goed zijn voor de sport en voor iedereen dat Fernando vooraan meestrijd met ons,” aldus Perez.