Pierre Gasly: “Hopelijk zorgen we voor een verrassing zoals Brawn GP dat deed”

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

De teams en rijders zien in de reglementswijzigingen dit seizoen een grote kans om vooruitgang te boeken en te profiteren van de reglementswijzigingen. Pierre Gasly hoopt zelfs dat AlphaTauri net als BrawnGP in 2009 voor een verrassing kan zorgen.

De nieuwe technische reglementen zorgen ervoor dat de F1-bolides in 2022 niet meer te vergelijken zullen zijn met de wagens van vorig jaar. Er is sprake van 18-inch banden en ook de voor- en achtervleugels zullen er volledig anders uitzien. Het blijft echter afwachten hoe de verschillende teams met een oplossing voor hun wagens komen.

Feit is wel dat de krachtsverhoudingen grondig door elkaar geschud zullen worden. Het wordt ook uitkijken of teams hun huiswerk goed gemaakt hebben en eventueel zelfs achterpoortjes of een geniale ingeving hebben gevonden. Pierre Gasly hoopt dat AlphaTauri zelfs voor een soort ‘BrawnGP-verrassing’ kan zorgen.

“Ik ben opgewonden want het is duidelijk een kans,” aldus Gasly tegenover ‘Auto Motor und Sport’. “Zowel voor het team als mezelf.”

“Tegelijkertijd zou het naïef zijn om te beweren dat het alleen voor ons een opportuniteit is. Iedereen kan een grote stap vooruit zetten, dat besef ik. Ik weet dat alles mogelijk is. Het kan de goede richting uitgaan maar ook de verkeerde.”

“Op basis van wat ik tot dusver van de wagen heb gezien ben ik echter positief. Ik kijk uit naar de tests in Barcelona. Hopelijk kunnen we voor een verrassing zorgen die gelijkt op die van Brawn GP destijds.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022