Pierre Gasly: “Ik voelde me niet veilig bij de start van de sprintrace”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Pierre Gasly zat na afloop van de sprintrace op het circuit van Spa-Francorchamps met gemengde gevoelens. Uiteraard was hij blij met zijn derde plaats maar tegelijkertijd liet Gasly verstaan dat hij zich bij aanvang van de sprintrace niet veilig voelde.

“Ik moet zeggen dat het geweldig voelt,” vertelde Gasly na afloop van de sprintrace. “Ik ben zeer blij dat ik in de top drie ben gefinisht, zeker hier in Spa, wat als een thuisrace voelt aangezien we geen Franse GP hebben.”

“Het waren zeer, zeer moeilijk omstandigheden maar ik ben enorm blij. We hebben op het juiste moment gepit en slaagden erin om Lewis tot het einde van de race af te houden. Ik heb echt alles gegeven.”

“Ik ben enorm blij voor het volledige team want we hebben geen al te vlotte start van het jaar gekend, maar we slaagden erin om het vandaag voor elkaar te krijgen. Het voelt ook erg speciaal om dit hier in Spa te doen,” vertelde Gasly die zijn derde plaats opdroeg aan Anthoine Hubert, zijn goede vriend die in 2019 overleed na een crash op Spa-Francorchamps.

“Uiteraard denk ik aan Anthoine,” aldus Gasly die toegeeft dat de omstandigheden op het circuit door zijn gedachten gingen.

“Het was niet echt een kwestie van de omstandigheden want die waren racebaar vanaf de eerste ronde,” gaf Gasly toe. “Het is een tricky call. Je wil racen maar tegelijkertijd ben ik blij dat alles vandaag veilig is verlopen.”

“Het probleem is de visibiliteit. De spray met de huidige wagens is zo enorm, het water blijft in de lucht.”

“Ik kon geen 20 meter voor mij zien, zelfs toen we allemaal onze banden aan het opwarmen waren. Je hoopte gewoon op het beste. Ik voelde me niet veilig.”

“Je kan uiteraard alleen maar voor je eigen positie spreken maar ik reed op de zesde plaats en uiteraard zal het anders zijn wanneer je eerste of tweede rijdt, maar meer naar achter was het echt slecht.”

“Ik reed op de zesde plaats en ik kon niets zien. Je kan je dus alleen maar inbeelden hoe slecht het helemaal achteraan was.”