Pierre Gasly na zijn afscheid bij AlphaTauri: “2022 was teleurstellend maar ze zullen terugslaan”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het voorbije seizoen moest AlphaTauri genoegen nemen met de zesde plaats, op slechts dertien punten van Alpine dat vijfde eindigde. Ook voor voormalig AlphaTauri-rijder Pierre Gasly was het een teleurstellend seizoen maar volgens Gasly zal AlphaTauri komend seizoen stevig terugslaan.

“Het is geen verrassing dat ik teleurgesteld ben,” aldus Gasly tegenover ‘Auto Motor und Sport’ over het voorbije seizoen. “Ik keek echt enorm hard uit naar deze reglementswijziging. We hadden een uitstekend seizoen in 2021 en onze verwachtingen en ambities met AlphaTauri lagen erg hoog.”

“Deze veranderingen gingen het veld dichter bij elkaar brengen en we zagen daarin een kans.”

“Jammer genoeg verliep het seizoen helemaal anders voor ons, gelijkaardig aan 2018 toen ik het team vervoegde, ook toen was onze performance niet zoals het moest.”

Voor Gasly was het duidelijk een frustrerend en teleurstellend laatste seizoen bij AlphaTauri. Gasly maakte ondertussen de overstap naar Alpine dat vorig jaar in het constructeurskampioenschap net voor AlphaTauri eindigde. Gasly is echter op zijn hoede voor zijn voormalige werkgever.

“AlphaTauri heeft wat noodzakelijk is om bovenaan het middenveld te rijden,” aldus Gasly. “”Net zoals we dat in 2021 deden, toen we over de wagen beschikten om vijfde in het kampioenschap te eindigden.”

“Ik was toen de teamgenoot van Yuki Tsunoda tijdens zijn eerste F1-seizoen. Mocht het zijn tweede seizoen geweest zijn en mocht hij gepresteerde hebben dan zouden we zeker vijfde geëindigd zijn.”

“Dat is waarom ik potentieel zie. De geschikte mensen zijn er, de structuur is aanwezig. De reglementswijzigingen, met het budgetplafond en de beperkte tijd in de windtunnel, zouden de teams in het middenveld moeten helpen.”

“Ik zie daarom geen enkele reden waarom AlphaTauri niet voor de plaatsen bovenaan het middenveld zou kunnen strijden.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print