Mohammed Ben Sulayem haalt uit: “Ik begrijp ‘negatieve reacties’ op Andretti-Cadillac niet”

Mohammed Ben Sullayem - Twitter
Mohammed Ben Sullayem - Twitter

FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem reageerde enthousiast op het nieuws van Andretti en Cadillac die gezamenlijk werken aan een mogelijke F1-deelname. Ben Sulayem is tegelijkertijd verbaasd door de negatieve reacties die er komen op dat nieuws.

Afgelopen donderdag maakten Andretti en General Motors hun plannen bekend om met Cadillac deel te nemen aan de Formule 1. Dat zal nog niet voor meteen zijn maar de plannen zijn duidelijk erg concreet. Vanuit de FIA werd er enthousiast gereageerd op het nieuws maar er volgden ook heel wat negatieve en lauwe reacties.

Mohammed Ben Sulayem benadrukte dat de FIA in het verleden kandidaturen van kleinere teams heeft aanvaard en dat men enthousiast moet zijn wanneer grote constructeurs in de F1 willen stappen. In een post op de sociale media haalt de FIA-voorzitter dan ook uit.

“We zouden potentiële deelnames aan de F1 van wereldwijde constructeurs zoals General Motors en volbloed racers zoals Andretti moeten aanmoedigen,” aldus Ben Sulayem. “Interesse van teams uit groeilanden, zoals de Verenigde Staten, zorgt voor meer diversiteit en maakt de aantrekkingskracht van de F1 groter.”