Lewis Hamilton waarschuwt Max Verstappen: “Ik weet hoe moeilijk dat is”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De voorbije twee seizoenen moest Lewis Hamilton toekijken hoe Max Verstappen zich tot wereldkampioen kroonde. Hamilton viel die eer al zeven keer te beurt en hij beseft naar eigen zeggen als geen ander welke uitdaging Verstappen te wachten staat.

Jarenlang bevond Lewis Hamilton zich samen met Mercedes helmaal aan de top van de Formule 1 maar eind 2021 zorgde Max Verstappen er eigenhandig voor dat aan die dominantie een einde kwam. Hamilton wil echter graag terugkeren naar die absolute top en zich opnieuw tot wereldkampioen kronen.

Mocht dat het geval zijn dan zou hij met een eventuele achtste wereldtitel het record van meeste aantal wereldtitels helemaal alleen op zijn naam plaatsen, een record dat Hamilton nu nog deelt met Michael Schumacher. Hamilton wil het Verstappen dan ook moeilijk maken en hij beseft dat Verstappen het helemaal aan de top bijzonder moeilijk zal krijgen om aan de top te blijven.

“We hebben eerder al zoveel successen behaald dat het een beetje leeg aanvoelde,” blikt Hamilton in gesprek met het Duitse ‘Bild’ terug op de successen van Mercedes die ‘gewoon’ begonnen aan te voelen. “We wonnen wel maar dat zagen we aankomen. Dat is vreemd want winnen is een geweldig iets.”

Hamilton waarschuwde vervolgens Verstappen dat het moeilijk is om aan de top te geraken maar het nog moeilijker is om aan de top te blijven.

“Ik weet hoe moeilijk het is om aan de top te staan en daar ook te blijven,” waarschuwt Hamilton Verstappen.

Lewis Hamilton heeft dan ook een duidelijk doel voor ogen in 2023 en dat is opnieuw voor de wereldtitel strijden en uiteraard ook die felbegeerde achtste wereldtitel veroveren.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print