Pierre Gasly ontsnapt aan raceban: stewards geven geen straf voor aanrijding met Esteban Ocon

Alpine F1 team
Alpine F1 team

De Fransman Pierre Gasly is na zijn aanrijding en daarop volgende crash met teamgenoot Esteban Ocon aan een bestraffing ontsnapt. Daarmee ontsnapt Gasly ook aan een eventuele raceban.

Tijdens de laatste ‘staande’ herstart kwam het in de eerste bochtencombinatie tot een aanrijding tussen Pierre Gasly en Esteban Ocon. Gasly reed daarbij tegen Ocon en duwde zijn Franse teamgenoot tegen de muur waarna beide Alpine-rijder crashten.

De stewards lieten weten dat ze een onderzoek zouden voeren naar het incident maar er werd uiteindelijk besloten om geen straf op te leggen. Daardoor vermijdt Gasly ook een eventuele raceban. Mocht Gasly twee strafpunten gekregen hebben dan zou hij twaalf strafpunten binnen de twaalf maanden verzameld hebben en een raceban gekregen hebben.

“De stewards aanhoorden de rijder van wagen 10 en de rijder van wagen 31, een verantwoordelijke van het team en ze bekeken ook de data van het systeem voor het positioneren van de wagens alsook de marshalls. Ook videobeelden zowel in als uit de wagen werden bekeken en er werd besloten dat het een ‘eerste ronde-incident’ was. Beide rijders erkenden dit ook en aanvaarden dit besluit,” zo luidt het in een statement van de stewards.