Pierre Gasly op het podium ondanks motorprobleem: “Dit is ongelooflijk!”

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

In zijn AlphaTauri slaagde Pierre Gasly erin om geheel onverwacht en op sensationele wijze het podium te halen tijdens de GP van Azerbeidzjan. Wat het des te opmerkelijker maakt is dat Gasly tijdens de race een motorprobleem had.

“Jongens, ik weet echt niet hoe we dit gedaan hebben,” vertelde Gasly over de boordradio tijdens zijn cool-down rondje. “Wow. Geen idee hoe we dit gedaan hebben. Ongelooflijk jongens. Ik ben zo blij voor jullie. Echt, hier hebben we hard voor moeten vechten.”

Ook tijdens de interviews in het parc fermé wist Gasly nog steeds niet goed hoe hij moest reageren.

“Om eerlijk te zijn weet ik niet goed wat te zeggen. Het was zo’n gekke race, de laatste twee ronden waren zo enorm intens.”

“De wagen was heel het weekend enorm goed, we waren iedere sessie erg sterk. De kwalificatie was mega goed en ik weet niet hoe ik mijn positie wist te handhaven of zelfs voor het podium wist te strijden maar we hebben het gedaan.”

Wat de podiumplaats van Gasly nog opmerkelijker maakt is dat Gasly halverwege de race een probleem met zijn motor kreeg waardoor hij vooral op het lange rechte stuk snelheid moest inboeten.

“Vanaf halverwege de race was het zeer moeilijk door een probleem met de motor,” aldus Gasly. “We verloren heel wat vermogen op de rechte stukken en Seb slaagde erin om ons te passeren.”

“Het was duidelijk een groot verschil met bijvoorbeeld Yuki. Het team vertelde me dat ik enkele knopjes van de motor moest aanpassen om de schade te beperken.”

“Tijdens de tweede sector waren we zeer sterk maar het rechte stuk deed ons enorm pijn. Toen Seb me passeerde kon ik letterlijk niets doen.”

Voor Pierre Gasly was het zijn derde podium in de Formule 1, al blijft uiteraard zijn overwinning tijdens de GP van Italië vorig jaar zijn mooiste prestatie.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021