Pierre Gasly: “Podiumplaats bewijst dat we met Alpine de juiste richting uitgaan”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Tijdens de GP van Nederland slaagde Pierre Gasly erin om als derde op het podium te eindigen. Na een turbulente periode, met onder andere enkele herschikkingen in het management, is de podiumplaats een serieuze opsteker voor Alpine en Gasly.

Gasly leek genoegen te moeten nemen met een eervolle ereplaats, zeker toen de Fransman een tijdstraf van vijf seconden had gekregen omdat hij te snel in de pitlane had gereden. Gasly reed echter een zeer sterke race en toen Sergio Perez een gelijkaardige straf kreeg betekende het voor Gasly en Alpine dat hun sterke performance beloond werd met een plaats op het podium.

“We moeten hard blijven werken, we moeten de wagen blijven verbeteren en op die manier verder blijven werken tot het einde van het jaar,” vertelde Gasly na afloop van de regen tegenover ‘Canal+’. “Ik ben blij dat alles binnen het team op zijn plaats begint te vallen. We leren beter en beter samen te werken. Het gaat de juiste richting uit en dat hebben we vandaag opnieuw bewezen.”

Het te snel rijden in de pitlane was een mogelijk kostbare fout maar wat de strategie betreft zaten Gasly en Alpine perfect. Na de eerste ronde kwam Gasly met zijn Alpine meteen binnen voor intermediates en dat bleek cruciaal te zijn.

“We moeten extreem belangrijke beslissingen nemen,” aldus Gasly. “Toen ik uit de laatste bocht kwam begreep ik meteen dat er een grote opportuniteit voor ons was en ik vroeg het team om meteen te pitten, dat heeft geloond.”

“Vervolgens hadden we een wagen die erg goed presteerde, ik kon strijden met de Ferrari en redelijk dicht bij Alonso blijven.”

“Er gebeurden erg veel dingen maar je moest kalm blijven. Ik ben zeer blij met het werk van het team en wat ze bereikt hebben.”