Lance Stroll: “Ik ben al vrij goed, maar nog niet klaar om het tegen Novak Djokovic op te nemen”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Afgelopen week deden geruchten de ronde dat Lance Stroll de F1-helm aan de haak zou hangen en het zou gaan proberen als tennisser, de Aston Martin-rijder moet er eens hartelijk mee lachen.

De geruchtenmolen in de paddock staat nooit stil en vorige week leverde dat een opvallend bericht op. Lance Stroll zou er namelijk aan denken om de Formule 1 vaarwel te zeggen en het te proberen als tennisser.

De carrière van Stroll zit al een aantal jaren in het slop en de komst van Fernando Alonso naar Aston Martin heeft daar geen beterschap in gebracht. De tussenstand van het wereldkampioenschap liegt er niet om: Alonso scoorde tot nu toe al 168 punten terwijl Stroll nog maar 48 stuks bij elkaar wist te harken.

Lance Stroll zelf doet de geruchten af als nonsens als hem de vraag gesteld wordt in Zandvoort.

“Tennis! Ik heb het ook gehoord,” aldus Stroll. “Als ik op tour ga, kan ik beter een beetje aan mijn backhand werken. Ik denk niet dat ik al op dat niveau ben.”

“Ik denk graag dat ik redelijk goed ben, maar ik denk niet dat ik al klaar ben om het op te nemen tegen Djokovic en Alcaraz.” 

Hij weet niet waar het gerucht precies ontstaan is maar hij verdenkt ‘Sky’-reporter David Croft.

“Het leek erop dat Crofty, of iemand anders, het bedacht heeft. Misschien zat hij begin augustus op de bank met een paar biertjes en begon hij na te denken over mijn tennisspel, ik weet het niet.”

“Ik moet het hem eens vragen. Het was vreemd, ik weet niet hoe hij er op gekomen is, het was alvast heel creatief. Maar, ik heb er nog niet echt nagedacht over een tenniscarrière.”