Pierre Gasly: “Ik stond in mijn ondergoed toen Helmut Marko belde”

Pierre Gasly vertelt op de officiële website van Red Bull dat hij het heugelijke nieuws, dat hij volgend jaar Red Bull-rijder zou zijn, vernam in zijn ondergoed.

Volgend jaar zal Pierre Gasly te bewonderen zijn in de hoofdmacht van Red Bull. Sinds de overstap van Ricciardo naar Renault klonk zijn naam al het luidste in de wandelgangen om de goedlachse Australiër te vervangen bij Red Bull maar er was nog een onbekende factor, namelijk Carlos Sainz.

Nadat de Sainz bekendmaakte dat hij bij McLaren aan de slag ging in 2019 lag de weg voor Gasly naar Red Bull wijd open en eergisteren was het dan zover: Helmut Marko belde hem persoonlijk op om te melden dat hij volgend jaar voor Red Bull zou rijden.

“Toen Helmut me belde stond ik in mijn ondergoed,” aldus Gasly. “Na het telefoontje begon ik rond te rennen door het huis en schreeuwde ik het nieuws uit. Al mijn vrienden sprongen meteen in het zwembad.”

“Iedereen was opgewonden, ik was gewoon enorm blij want dit is iets dat ik al zo lang en zo hard wou. Natuurlijk was dit het doel vanaf het moment dat ik in het Red Bull Junior-programma gestapt ben, namelijk Formule 1-rijder worden voor dit team. Ik was gewoon heel blij en opgewonden.”

Het is nochtans geen gemakkelijke taak die Gasly wacht bij Red Bull. De Fransman moet het opnemen tegen supertalent Max Verstappen, goudhaantje van Red Bull en de Nederlander is al sinds Barcelona 2016 aan de slag bij de renstal.

“Teamgenoot worden van Max Verstappen is echt cool, we komen goed overeen en we kennen elkaar al een heel lange tijd. We hebben als junior nog tegen elkaar geracet in de karting in 2010, we hebben dus al samen geracet maar we zijn nog nooit teamgenoten geweest. We hebben al wat robbertjes uitgevochten en sommige waren goed voor mij, sommige wat minder, maar we hebben echt genoten van die tijd.”

“We hebben echt respect voor elkaar als rijder, maar ook als vriend. Ik kijk er dus naar uit om zijn teamgenoot te worden. We zijn goede vrienden en dat is goed voor het team,” besluit Gasly

Bij Red Bull zijn ze zich er ook van bewust dat Gasly nog niet veel ervaring heeft maar Helmut Marko verwacht toch dat de Fransman tegen midden 2019 helemaal ingewerkt is bij het team.

“Dit is nog maar het tweede jaar van Pierre in de Formule 1 maar zijn pure snelheid, in het bijzonder in de kwalificaties, ligt kort bij die van Max. Dat is één van zijn sterke punten, we hopen dat hij tegen de helft van volgend seizoen een waardige vervanger van Ricciardo zal zijn.”

Tegen de GP van Italië hoopt Red Bull ook de naam van Gasly’s vervanger bekend te maken bij Toro Rosso.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen