Verstappen: “Winnen op Spa zou even geweldig zijn als Oostenrijk”

Max Verstappen kijkt er enorm hard naar uit om op het circuit van Spa-Francorchamps voor duizenden Nederlandse fans te racen. Dromen van een overwinning doet Verstappen ook, al beseft hij dat de overwinning behalen erg moeilijk zal worden, al kan het weer uiteraard steeds een handje toesteken …


“Het is altijd speciaal om op Spa te racen. Ik ben op een uur rijden van het circuit geboren, dus het is min of meer een thuisrace voor mij,” zo valt te lezen op de officiële website van Verstappen. “Aan het oranje publiek en de campings vol met Nederlandse caravans kan je zien dat de fans in groten getale komen, wat het gevoel van een thuiswedstrijd alleen maar versterkt.”

Net als de andere F1-piloten vindt ook Max Verstappen het geweldig om op het circuit van Spa-Francorchamps te racen. Het circuit is en blijft dan ook één van de mooiste op de F1-kalender.

“De baan ligt in de bossen, wat het anders maakt in vergelijking met andere circuits. Eau Rouge is natuurlijk speciaal, maar mijn favoriete gedeelte is Pouhon: die linkerbochten voelen geweldig. Als je op Spa bent, moet je de wafels en frietjes proberen. Ze zijn een traditie en heerlijk.”

Verstappen slaagde er dit seizoen nog maar één keer in om te winnen, tijdens de GP van Oostenrijk, de thuisrace van Red Bull. België is eveneens een soort thuisrace voor Verstappen en de Nederlander zou dan ook maar al te graag voor de ogen van duizenden landgenoten winnen.

“De overwinning in Oostenrijk was geweldig, aangezien het de thuisrace van Red Bull was en er ontzettend veel Nederlandse fans waren. Winnen op Spa zou vergelijkbaar zijn, met overal oranje en vlaggen. Hopelijk kunnen we de fans dit jaar reden tot lachen geven,” besloot Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen