Pierro Ferrari: “F1-bolide voor 2020 heeft een compleet nieuw ontwerp”

Pierro Ferrari heeft in de Italiaanse media erop gehint dat de nieuwe Ferrari F1-bolide een compleet nieuw ontwerp is. Daarmee zou de nieuwe Ferrari dus niet gewoon verder bouwen op zijn voorganger van 2019.

Dit bericht bekijken op Instagram

Get set. 11.02.2020 #essereFerrari ߔ´ #F1

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op


In 2019 had Ferrari gehoopt om resoluut voor de titel te kunnen gaan. Het tegenovergestelde was echter waar want het slaagde er zelfs pas tijdens de tweede seizoenshelft in om haar eerste overwinning van het seizoen te behalen.

Op de rechte stukken was het dankzij haar low downforce-afstelling en zeer krachtige motor niet te kloppen maar tegelijkertijd verloor Ferrari met haar wagen veel tijd in de bochten en tragere stukken. Conclusie: over een volledige race was Ferrari lang niet competitief genoeg.

Eerder liet teambaas Mattia Binotto reeds verstaan dat de nieuwe wagen in 2020 compleet anders zal zijn en ook Pierro Ferrari liet voorafgaand aan de presentatie van de nieuwe Ferrari F1-bolide weten dat de nieuwe wagen een compleet nieuw ontwerp is.

“Dit jaar is de wagen volledig opnieuw ontworpen,” aldus Pierro Ferrari tegenover de Italiaanse media.

“We hopen dat we al het mogelijke gedaan hebben om de problemen van vorig jaar te verhelpen. Ik denk dat er goed werk is verricht, we hebben goede hoop.”

Ferrari onthult later vandaag om 18u30 Belgische tijd haar nieuwe F1-bolide in het historische Romolo Valli-theater in Reggio Emilia.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen