Piquet wil meer aandacht van z’n team

Nelson Piquet Jr. heeft in de pers z’n beklag gemaakt over de manier waarop hij behandeld wordt bij Renault. Piquet vindt dat het team te veel bezig is met teamgenoot Fernando Alonso.
Piquet weet ondertussen al hoe het is om naast een tweevoudig wereldkampioen te rijden en eigenlijk is hij er momenteel niet gelukkig mee. Volgens de Braziliaanse rijder geeft het team opvallend meer aandacht aan Alonso dan aan hem en dat zou hij graag anders zien. Piquet kon gedurende zijn winterstop ook al minder rijden omdat men bij Renault toen al meer vertrouwen had in de kwaliteiten van Alonso. Volgens de Italiaanse en de Spaanse pers zou Piquet de situatie zelfs vergelijken met die van Irvine en Schumacher. Bovendien zou hij de huidige werking frustrerend vinden en vooral erg zwaar.

“Ik moet toegeven dat ik een hele goede teammaat heb maar dat wil eigenlijk zeggen dat het ganse team zich grootendeels met hem bezig moet houden. Tijdens de winterstop mocht Alonso veel meer testen dan ik omdat hij de wagen beter en sneller zou afstellen. Het lijkt net alsof ik telkens weer pech heb en ik moet toegeven dat ik het er moeilijk mee heb. De situatie is te vergelijken met die van Schumacher en Irvine destijds en dat zou ik graag anders zien”, aldus Piquet.

Tot slot vroeg de pers aan Piquet ook nog even de mening over de manier van werken van teambaas Flavio Briatore. Piquet ziet in Briatore een verstandig iemand die eigenlijk ook niet altijd gelijk kan hebben. De slechte dingen negeren en de goede onthouden is volgens hem de boodschap als het over zijn huidige werkgever gaat.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023