Harde woorden op eerste dag diffuserzaak

Nigel Tozzi, de advocaat van Ferrari, heeft vandaag scherp uitgehaald naar Ross Brawn en de FIA op de eerste dag van het beroep in de diffuserzaak.
De diffuserzaak doet de gemoederen in de Formule 1 hoog oplaaien. Vandaag was de eerste zittingsdag voor het Internationaal Hof van Beroep van de FIA in Parijs en het ging er hard aan toe.

De diffuserzaak begon nog voor het nieuwe F1 seizoen van start ging. Brawn GP, Toyota en Williams zouden volgens de andere teams gebruik maken van een diffuser die niet geheel volgens de regels zou zijn. Tijdens controles voor de Grote Prijs van Australië en de Grote Prijs van Maleisië werden alle wagens echter goedgekeurd. Vier teams, Ferrari, BMW, Red Bull en Renault besloten daarop om in beroep te gaan tegen die goedkeuring. Die zaak werd dus vandaag voor het eerst behandeld.

Ross Brawn gaf voor de start van de beroepszaak al aan dat het beroep ingesteld werd door mensen die zelf de mogelijkheden van het reglement niet snel genoeg doorhadden om een soortgelijke diffuser te ontwerpen. Meteen was de toon gezet. Nigel Tozzi, de vertegenwoordiger van Ferrari haalde in zijn openingsbetoog hard uit naar Brawn.

“Enkel een uitermate arrogant persoon kan denken dat hij juist is, terwijl er zoveel van zijn gewaardeerde collega’s het niet met hem eens zijn. Wij stelden dit beroep niet in omdat wij zelf de mogelijkheden niet zagen maar wel omdat Brawn, Toyota en Williams niet binnen de regels werken.”

Naast de aanval op Brawn ging Tozzi nog verder met het beschuldigen van de FIA.

“Charlie Whiting zit verkeerd. Ze begrijpen ons punt niet. De positie die de FIA inneemt is echt onbegrijpelijk. We moeten de FIA tegen zichzelf beschermen. Als ze hun uitspraken met betrekking tot het verminderen van de kosten en het verhogen van het spektakel willen waarmaken, is er geen andere mogelijkheid dan het afkeuren van de diffusers.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023