Pirelli: “2019-banden bevoordelen Mercedes niet”

Volgens Pirelli bevoordelen de banden met een dunner loopvlak Mercedes niet.


Mercedes domineert tot dusver het seizoen en dat wordt volgens sommige concurrenten mee veroorzaakt door de banden met een dunner loopvlak die Pirelli dit seizoen voorziet. Pirelli-motorsportbaas Mario Isola is het daar niet mee eens.

“Mercedes is overduidelijk zeer snel,” aldus Isola volgens ‘Racefans’. “Maar vergeet Mercedes even. Wat kan je zeggen over McLaren? Toro Rosso en Renault zijn soms ook snel. We hebben ook andere teams die erin zijn geslaagd om de banden te begrijpen.”

“Als je kijkt naar de voorbije jaren dan heb je aan het begin van het seizoen sommige teams die de banden sneller begrijpen dan andere teams. Soms is het Mercedes, som is het Red Bull, Ferrari of een ander team.”

Isola maakt vervolgens de vergelijking met de drie races waar de banden met een dunner loopvlak vorig jaar voor het eerst werden gebruikt.

“In Barcelona domineerde Mercedes maar tijdens de in-season test na de race testte Sebastian Vettel zowel de normale band als die met een dunner loopvlak. Hij zei vervolgens dat de band met een dunner loopvlak beter was. Dat waren zijn woorden, niet die van mij.”

“In Barcelona was de band met het dunner loopvlak duidelijk de betere. Ik heb het dan niet specifiek over Mercedes. Op het circuit van Paul Ricard hadden we een situatie waarbij we niet echt konden zeggen dat de ene wagen veel sneller was dan de andere. In Silverstone kon Mercedes niet winnen.”

“Het is dan ook moeilijk om te stellen dat het dunner loopvlak van de band een specifieke wagen of team bevoordeelt,” besluit Isola.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}