Lando Norris: “Positieve sfeer geeft McLaren een boost”

Volgens Lando Norris heeft een verandering van de sfeer binnen het McLaren F1-team er mee voor gezorgd dat de resultaten dit jaar veel beter zijn.


Lando Norris en Carlos Sainz vormen sinds dit jaar het rijdersduo bij McLaren. Ze volgden Fernando Alonso en onze landgenoot Stoffel Vandoorne op. De resultaten dit jaar zijn alvast veel beter dan de voorbije jaren, al is Lando Norris de eerste om toe te geven dat dit niet enkel en alleen door zijn teamgenoot en hemzelf komt.

“Ik denk dat de sfeer binnen het team, en dan niet omwille van Carlos en mezelf, maar door iedereen, veel positiever is dan de voorbije jaren,” aldus Norris.

“Ik zou zeggen dat Carlos en ikzelf een beetje een effect hierop hebben, maar het komt zeker en vast niet alleen door ons.”

Na de overstap van Honda-motoren naar motoren van Renault kende McLaren ook vorig jaar nog een moeilijk seizoen maar dit jaar loopt alles veel beter. McLaren staat momenteel vierde in het kampioenschap en heeft zelfs meer dan twee keer zoveel punten als motorpartner Renault dat slechts zesde staat.

Het voorbije jaar werd niet alleen het rijdersduo gewisseld maar gingen ook heel wat nieuwe personeelsleden aan de slag.

“Het komt door heel wat nieuwe teamleden en het feit dat er nieuwe rijders zijn. Er zijn heel wat nieuwe gezichten en dat zorgt voor nieuwe toewijding bij iedereen.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}