Pirelli annuleert verplichte bandentest tijdens tweede oefensessie na problemen Britse GP

Pirelli heeft beslist om een geplande test met nieuwe bandencompounds komende vrijdag te schrappen.


Er vinden dit jaar geen tests tijdens het seizoen plaats en daarom kreeg Pirelli de toestemming om de teams te vragen nieuwe banden tijdens een oefensessie op vrijdag te testen. Normaal was het de bedoeling dat er tijdens de tweede oefensessie van de tweede F1-race op het circuit van Silverstone een soort bandentest zou plaatsvinden.

Tijdens de tweede oefensessie van de 70th Anniversary GP op het circuit van Silverstone zouden de rijders gedurende de eerste dertig minuten met nieuwe bandencompounds moeten rijden om deze uit te testen. Na de problemen tijdens het slot van de GP van Groot-Brittannië heeft Pirelli echter besloten om de geplande bandentest te schrappen.

Pirelli wil de teams zo meer tijd geven om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op de tweede F1-race op het circuit van Silverstone. Die race wordt met iets zachtere bandencompounds gereden dan het voorbije raceweekend.

De geplande bandentest met experimentele banden zal naar alle waarschijnlijkheid verschoven worden naar het raceweekend van de GP van Spanje dat binnen anderhalve week doorgaat. Het circuit in Spanje is net als dat van Silverstone een circuit waarover de F1-teams veel data hebben en daarom worden ze beschouwd al ideale circuits voor dergelijke experimentele bandentests.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}